Over IDS

Gedreven door passie

IDS, opgericht in 1988, is de Logistieke Control Tower specialist in Nederland.

Kom je niet uit de logistiek dan vraag je je waarschijnlijk af wat een Control Tower precies is?

Als Control Tower zijn we de slimme coördinator van de goederenstromen over de weg, door de lucht en over water voor onze klanten. Dit doen we door heel Europa. We analyseren, adviseren, assisteren, ontzorgen en geven inzicht in optimalisatie van de Supply Chain met onze specialisten. Dit doen we met behulp van verschillende Managed Transportation Services (MTS).

Om die klantbeleving en service nog verder op te voeren, is IDS opgericht. Een one-stop-shop met echte landenspecialisten. 

Nu met veel meer vervoerders en meer modaliteiten, door heel Europa en 100% onafhankelijk. Daarnaast zetten we stevig in op technologie waarbij ontwikkelingen op het gebied van werkzaamheden, duurzaamheid, real-time visibility, ketensamenwerking en (big)data & analytics centraal staan.

Onze ambitie

De groeiambitie van IDS rijkt ver. Als schakel tussen verlader en transporteurs zijn we ambitieus en ondernemend, maar ook pragmatisch. Wij ontzorgen onze opdrachtgever bij het organiseren, optimaliseren en visualiseren van goederentransport.

Hoe complex het ook mag lijken, alles wat wij doen is gericht op onze opdrachtgever slimmer maken. We willen voor onze klanten de beste zijn en bekendstaan als een 4PL Control Tower die echt het verschil maakt.

1988

Twaalf transportbedrijven bundelen hun krachten op internationaal transport. Elk van de experts in verschillende landen in Europa. Sterke drive om samen te werken en samen ambities waar te maken.

1996: IDS groeit en daarmee ook de Europese dekking. Zo voegen wij lucht, trein, zee en multimodaal transport toe aan onze services voor inbound en outbound. 

2010: Uitbreiding van onze diensten. Vanaf nu kunnen we transport nog slimmer consolideren en optimaliseren.

2012: IDS verhuist naar het grotere Creative Valley in Utrecht. Het organiseren en optimaliseren van transport wordt onze specialisatie. 

2014-2020: Wederom een flinke uitbreiding van onze diensten. We springen op de trein van data, digitalisering en (real-time)visibility.

2021: We blijven groeien dus wederom een verhuizing.

2022: Lancering van de IDS Academy.

2023: IDS maakt van duurzaam transport haar top prioriteit.

Als de verbindende schakel tussen klant en vervoerder zitten we elke dag midden in de actie. – Paul van der Burg

Bel, mail of app ons!



    Adres

    Rijnzathe 6
    3454 PV | Utrecht

    WhatsApp