Over IDS

Wie is IDS en waar komen wij vandaan

IDS, opgericht in 1988, is dé Logistieke Control Tower specialist in Nederland.

Kom je niet uit de logistiek dan vraag je je waarschijnlijk af wat een Control Tower precies is?

Als Control Tower zijn we de slimme coördinator van de goederenstromen over de weg, door de lucht en over water voor onze klanten. Dit doen we door heel Europa. We analyseren, adviseren, assisteren, ontzorgen en geven inzicht in optimalisatie van de supply chain.

Dit doen we met behulp van verschillende Managed Transportation Services (MTS), slimme SAAS oplossingen en specialisten met een enorme passie voor logistiek.

Vervolgens kijken we vanuit ons Innovation Lab naar de toekomst en gaan we aan de slag met ‘game changers’ zoals bijvoorbeeld duurzaamheid, big data, end-to-end visibility, blockchain en IoT. Maar ook met het opzetten van onze eigen IDS Academy.

Onze ambitie

De groeiambitie van IDS rijkt ver. Als schakel tussen verlader en transporteur, zijn we ambitieus en ondernemend maar ook pragmatisch. We denken graag vooruit hoe we de supply chain nog meer competitive edge maken, nog transparanter, nog groener, nog slimmer, nog mobieler, nog meer data-tech driven. Hierbij is onze ambitie niet om de grootste te worden. Wel willen we voor onze klanten de beste zijn. Een Control Tower die écht het verschil maakt.

1988

Twaalf transportbedrijven bundelen hun krachten op internationaal transport. Elk van hen experts in verschillende landen in Europa. Sterke drive om samen te werken en samen ambities waar te maken.

2009: IDS wordt onderdeel van Logimorph. Een investeerder met een enorme passie voor logistiek en samen ondernemen.

2010: Uitbreiding van onze diensten. Vanaf nu kunnen we transport weer slimmer consolideren en optimaliseren.

2012: We verhuizen van Woerden naar het grotere Creative Valley

2014 tot 2020: Wederom een flinke uitbreiding van onze diensten. We springen op de trein van data, digitalisering en (real-time)visibility.

2021: We blijven groeien dus wederom een verhuizing.

2022: We starten met IDS Academy

Als de verbindende schakel tussen klant en vervoerder zitten we elke dag midden in de actie. – Paul van der Burg

Bel, mail of app ons!

Adres

Rijnzathe 6
3454 PV | Utrecht

WhatsApp