Digital Transformation Specialist

Transport organiseren en optimaliseren gaat veel verder dan alleen het fysiek verplaatsen van goederen over de weg, de rails, het water en door de lucht. De digitale snelweg speelt net zo een cruciale rol als het gaat om productiviteit, efficiency, innovatie en klanttevredenheid. Niet voor niets is digitalisering het meest trending boardroomtopic. Daarom is IDS op zoek naar een Digital Transformation Specialist in Transport. 

Wat ga je doen

Als Digital Transformation Specialist speel jij een sleutelrol in het digitaliseren en daarmee optimaliseren van onze (nieuwe) services als transportregisseur. Je opereert hierbij op het snijvlak van de operatie en technologie. Je aandachtsgebieden zijn divers. Zo ben je bijvoorbeeld verantwoordelijk voor het ontwikkelen en beheren van onze Managed EDI en API oplossingen die de communicatie tussen onze klanten en de diverse logistieke partners stroomlijnen.

Daarnaast ben je (mede)verantwoordelijk voor de uitvoering van verbeterprojecten en geef je advies op het gebied van processverbetering binnen IDS en voor onze klanten. Bij de verbeterprojecten richt jij je op de implementatie op de werkvloer. Je creëert draagvlak, traint medewerkers en maakt ze eigenaar van de verandering. Volgens een vast stappenplan ga je van strategie naar operatie en via de analysefase en verbetersessies naar de implementatie van nieuwe processen en methodieken. 

Wat wij jou bieden:

 • Een dynamische functie bij één van de beste transportregisseurs van Nederland;
 • De kans om actief bij te dragen aan het creeren van waarde voor onze klanten;
 • Veel verantwoordelijkheid in je werk;
 • Het verbreden van je kennis en (internationale) klantcontacten; 
 • Een competitief arbeidsvoorwaardenpakket, passend bij jouw kennis en ervaring; 

 

 • Allerlei kleine extra’s van parkeren tot de lunch en van bedrijfsuitjes tot Goodhabitz.

Dit ben jij:

 • Je bent in staat om vanuit huidige processen de mogelijkheden tot digitale verbetering te identificeren; 
 • Je bent Iemand die daarbij ook graag de mouwen oprolt;
 • In een wereld die steeds digitaler wordt, volg jij trends en geef je daarover advies dat past bij de IDS strategie en doelen; 
 • Je voelt je een vis in het water als spil tussen technische en niet technische teams;

 

 • Je spreekt vloeiend Nederlands en Engels.
Over IDS

IDS, opgericht in 1988 en gevestigd in Utrecht, is dé onafhankelijke non-asset transportregisseur in Europa. Samen met vele partners in transport en technologie biedt IDS een scala aan oplossingen voor het organiseren en optimaliseren van transportstromen over de weg, per spoor, door de lucht en over water. Klanten kunnen hierbij zelfstandig op het platform aan de slag, het volledig uitbesteden aan de specialisten bij IDS of kiezen voor diverse hybride varianten die het beste van beide werelden combineren. Focus ligt hierbij op het slim verbinden van technologie, data en mensen om zo transport te organiseren en optimaliseren, samenwerking in de keten te stimuleren, inzicht en prestaties te verbeteren en kosten en CO2-uitstoot te verlagen.

Meer weten over deze sleutelrol? Mail naar werkenbijids@idsnl.com of solliciteer nu! 

 

Bel, mail of app ons!

Adres

Rijnzathe 6
3454 PV | Utrecht

WhatsApp