Transportmanager

Zonder transport staat alles echt stil. Kun jij je een wereld voorstellen waarin alles tot stilstand komt? Wij ook niet! Ben je gepassioneerd over transport en logistiek en woonachtig in de omgeving van Utrecht? Dan is dit jouw kans!  

Wat ga je doen

Als Transportmanager ben jij de schakel tussen klanten en vervoerders. Dagelijks sta jij in contact met diverse grote organisaties om hun zendingen te organiseren en optimaliseren. Je leidt een team van vier transportmanagement-specialisten en samen zorgen jullie voor de best passende transportoplossingen.

Je onderhoudt en bouwt aan een uitgebreid netwerk van vervoerders door heel Europa, waarbij jouw enthousiasme en teamspirit de sleutel zijn tot tevreden klanten. 

Wat wij bieden

 • Een dynamische rol bij één van de beste transportregisseurs van Nederland;

 • De mogelijkheid om actief bij te dragen aan vernieuwende ideeën;

 • Veel verantwoordelijkheid en ruimte voor persoonlijke groei;

 • Uitbreiding van je kennis en internationale ervaring;

 • Een competitief arbeidsvoorwaardenpakket;

 • Een stimulerende werkomgeving die gericht is op persoonlijke ontwikkeling. 

Wat wij vragen

 • Een teamspeler met een proactieve en oplossingsgerichte instelling;

 • Je hebt passie voor transport en logistiek en neemt al de nodige kennis en ervaring mee;

 • Klanttevredenheid staat bij jou hoog in het vaandel;

 • Je bent communicatief vaardig in zowel Nederlands als Engels;

 • Je bent nauwkeurig en kunt snel schakelen in onverwachte situaties. 

Over ons

Wij zijn een specialist als het gaat om het optimaliseren en organiseren van transport. Al 35 jaar delen wij onze kennis en ervaring in de logistieke wereld met onze opdrachtgevers. Onze focus ligt op Europa met specialisaties in de chemie, voedingsmiddelen en handel & maakindustrie. Door onze centrale ligging is het goed bereikbaar met het OV of met de auto. De sfeer binnen de organisatie is te omschrijven als informeel, zo zijn we zeker niet vies van een potje tafelvoetbal. 

Ontdek een dag bij IDS

Onze ambitie is onze klanten slimmer te maken door goed inzicht te geven, aantoonbaar prestaties te verbeteren en slim kosten en CO2-uitstoot te verlagen. Hierbij is Europa ons werkgebied met specialisaties in de chemie, food en handel & maakindustrie. Vorstvrij of geconditioneerd transport, al dan niet in combinatie met ADR- goederen, we weten de weg. 

Als Transportmanager bepaal je samen met je team de prioriteiten en zorg je ervoor dat vragen snel en correct worden afgehandeld. Je bent constant in gesprek met klanten over hun transportbehoeften, reguliere transporten, spoedopdrachten en specifieke transportvraagstukken en je zoekt naar de beste oplossingen binnen ons netwerk en anders daarbuiten. Daarnaast ben je actief bezig met het optimaliseren van processen en het coachen van je team. 

Periodiek maak je tariefsheets voor verladers en onze vervoerders op basis van de ladingstromen van onze klanten en je zorgt dat deze worden voorbereid voor vastlegging in ons Transport Management Systeem (TMS). Jij bent daarin leidend. Ook zorg je ervoor dat bijvoorbeeld dieselolietoeslagen worden bepaald, gecommuniceerd met vervoerders en verladers en deze ook worden vastgelegd. Zoeken naar efficientie en verdiepen in de ladingstromen van de klant en de specialiteiten van de partners, daar gaat het om. 

Bovendien krijg je de kans om andere taken op te pakken, zoals carriermanagement of je pakt de rol van kwaliteitsmanager of veiligheidsadviseur. Zie je kansen voor IDS?  Geef het aan en we kijken of we het samen kunnen ontwikkelen. Zo kan je persoonlijk groeien. 

Je werkplek? Ons kantoor in De Meern, waar je kunt genieten van goede faciliteiten zoals heerlijke koffie. Natuurlijk organiseren we buiten werktijd ook leuke activiteiten en kan je gebruikmaken van Goodhabitz, het online leerplatform met heel veel nuttige en aangename trainingen. Zo blijf je jezelf bij IDS ontwikkelen! 

Ben jij klaar voor deze sleutelrol in transportmanagement? Solliciteer dan nu! 

Bel, mail of app ons!

Adres

Rijnzathe 6
3454 PV | Utrecht

WhatsApp